Menu
01 439 73 76
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Grootste Voorraad van België

  • Tot 5 jaar garantie

  • Duurzame LED oplossingen


Hoe kies ik de juiste stralingshoek (Gradenbundel) ?

Een gradenbundel geeft de hoek aan van de lichtbundel die een lamp uitstraalt. De stralings hoek wordt uitgedrukt in graden. Hoe kleiner het aantal graden hoe smaller de gradenbundel.

De stralingshoek wordt uitgedrukt in graden, aangegeven door het teken '°' of 'D'. De meest voorkomende stralingshoeken zijn 10°, 24 °, 36 ° en 40 °. De juiste keuze in de stralingshoek hangt af van het doel dat u met het licht hebt.

Houd bij het kiezen van de gradenbundel altijd de hoogte van de lamp tot het verlichte object in de gaten. Hoe verder de lamp van het object afstaat, hoe kleiner de lichtbundel dient te zijn.


Stralingshoek ledspot


10 graden lichtbundel

10° stralingshoek

De kleine stralingshoek. Deze lampen zijn zeer geschikt voor het belichten van een object of als u bepaalde accenten wilt creëren.

25 graden lichtbundel

24° tot 36° stralingshoek

De medium stralingshoek. Door het gespreide licht wordt direct een groot oppervlak verlicht, waardoor minder spots nodig zijn. Dit licht wordt vaak gebruikt bij recepties, in de horeca en huiselijke ruimtes

36 graden lichtbundel

60° of meer stralingshoek

De grootste stralingshoek. Die zorgt ervoor dat een zo groot mogelijk oppervlak gelijkmatig wordt verlicht. Zoals kantoren, magazijnen en algemene ruimtes.