Menu
01 439 73 76
  • Budgetprijzen gegarandeerd
  • Gratis verzending Vanaf €100,- (excl. btw)€121,- (incl. btw)
  • Tot 5 jaar garantie
  • Offerte & advies op maat
  • Duurzame LED oplossingen

Jouw aanvraag is succesvol verzonden!

Ons verkoopteam zal binnenkort contact met je opnemen. We verzamelen gezamenlijk jouw gegevens en bespreken jouw persoonlijke voordelen. Bedankt voor je vertrouwen!

Het spijt ons

Helaas kun je alleen een offerte aanvragen als je een installateur of een bedrijf bent. Je kunt altijd gebruik maken van de speciale staffelkortingen voor onze producten.

CRI / Kleurweergave index

De CRI van een lichtbron staat voor Color Rendering Index, oftewel kleurweergave index. Hiermee wordt aangegeven hoe 'kleurecht' een lichtbron kleuren laat zien. De Color Rendering Index is opgedeeld in schalen van 0 tot 100 procent. Deze index laat zien hoe nauwkeurig een lichtbron kleuren laat zien, wanneer je dat met daglicht vergelijkt. CRI waarden kunnen we verdelen in vier categorieën. Hoe hoger de CRI, hoe beter een lichtbron kleuren laat zien. Het hangt ook af van de omgeving en de activiteiten hoe hoog de CRI waarde dient te zijn. In cijfers wordt de CRI waarde weergegeven van 60 (slecht) tot 100 (uitstekend)./strong>

 


 


CRI tussen de 90 en 100: uitstekend

Een mooi voorbeeld hierbij is een supermarkt of een kledingwinkel. Klanten kopen bijvoorbeeld een jurk vanwege de felle en mooie kleur. Of de groene appels die in de reclame zijn, zien er ook echt mooi groen uit. Daarbij doet een lichtbron met een hoge CRI zijn werk, want deze heeft een hele hoge kleurechtheid. Andere voorbeelden waarbij een CRI tussen de 90 of 100 voorkomt zijn spuitcabines, drukkerijen of tekenruimtes. 





CRI tussen de 80 en 90: goed

Deze CRI waarde komt vooral terug op kantoren, scholen, bibliotheken of in magazijnen. Binnen deze ruimtes is het van belang dat de productiviteit en concentratieniveau hoog blijven. Kleuren moeten goed kunnen worden weergegeven, met name voor het geven van les of het behouden van een goede concentratie tijdens een meeting of presentatie. LED panelen en LED TL buizen worden het vaakst gekozen als het gaat om een CRI tussen de 80 en 90. 




CRI tussen de 70 en 80: matig

Je ziet deze CRI waarde met name bij buitenverlichting of noodverlichting. Deze lampen hangen vaak op plekken waar niet altijd iemand aanwezig is. Om die reden is een goede CRI niet nodig. Verder is het van belang om te weten dat CRI los staat van de kleurtemperatuur van een lichtbron. De kleurtemperatuur van een lamp zorgt voor een bepaalde sfeer in een ruimte, maar heeft geen invloed op mate waarop kleuren worden weergegeven. 




CRI tussen de 60 en 70: slecht

Het beste voorbeeld van lichtbronnen met een ‘slechte’ CRI waarde zijn lantaarnpalen. In het donker is het niet van belang om kleuren goed te kunnen zien, aangezien dat niet altijd mogelijk is. Het belangrijkste uitgangspunt bij een CRI van 70 of minder is dat de kleurweergave in de praktijk sterk afwijkt van de werkelijke kleur. Nog een leuk weetje: bij de eerste generatie LED lampen had vrijwel elk exemplaar nog een lage CRI (60-69). Inmiddels is dat uiteraard niet meer aan de orde.




 

Ook belangrijk om te weten...

De CRI heeft niets te maken met kleurtemperatuur. Hoe hoog het aantal Kelvin (staat voor kleurtemperatuur) is, heeft vooral te maken met het creëren van een bepaalde sfeer. Wil je meer weten over kleurtemperaturen? Klik dan hier.

Vandaag de dag hebben de meeste LED lampen een CRI waarde tussen de 80 en 100. Om die reden is er bij Budgetlight voor elke toepassing een geschikte LED-lamp te vinden De allereerste LED lampen hadden waren uitgerust met een lage CRI (60-69). Omdat de technologie van LED de afgelopen jaren enorm is verbeterd, kunnen wij LED lampen aanbieden met een zeer hoge kleurweergave (90-100). Stap je over naar LED? Dan zit je wat de kleurweergave betreft dus goed! 

 


Populaire producten met een uitstekende kleurweergave


Noxion LED railspots

Noxion LED Railspots

 

Omdat onze Noixon LED 3 fase railspots veel bewegingsvrijheid hebben, kun je ze gebruiken op veel verschillende plekken. Je kunt hierbij denken aan retail, maar ook aan horeca gebieden, kantoren en natuurlijk thuis! Verder heb je lang plezier van deze railspots door de lange levensduur van gemiddeld 50.000 uur. En dat is ruim 17 jaar!

 


Noxion LED Railspots

Noxion LED Inbouwspots

 

Met onze Noxion LED inbouwspots kun je al snel tot wel 90% aan energiekosten besparen. Door een smalle sierrand zorg je voor een perfecte integratie met onder andere systeem-, stucwerk- en gipsplafonds. Perfect geschikt voor in je woonkamer of badkamer, maar ook voor een hal, entree of vergaderruimte! Kies voor de kwaliteit van Noxion!

 





Philips Expertcolor

Philips ExpertColor lampen

 

Philips ExpertColor lampen zijn hoogwaardige retrofit vervangers van de GU10 halogeenlamp met een zeer hoge kleurechtheid. De kleurweergave wordt uitgedrukt met de Color Rendering Index (CRI). De ExpertColor lampen scoren 97 op een schaal van 100. Daardoor creëren ze nagenoeg perfecte en levensechte kleuren, zoals halogeen dat ook kan.