Vorige

Halogeenlampen

Halogeenlampen zijn, vanwege hun lichtopbrengst, een goede optie om objecten op de beste manier mogelijk weer te geven. Zo kunnen ze, net als LED lampen, in vele gebieden toegepast worden. Naast de hoogwaardige licht kwaliteit van de halogeenlamp, kan deze ook volledig gedimd worden. Zo bepaal jij zelf de sfeer van de ruimte waar je de lampen plaatst! Budgetlight biedt halogeen spotjes in veel verschillende vormen en fittingen. Van E14 en E27 fittingen, tot de G9 die past in de meest compacte armaturen. Zoek je naar een alternatief voor de halogeenlamp die energiezuiniger is en langer meegaat? Bekijk onze LED spots!

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 290 in totaal

290 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 290 in totaal

290 Producten

De ballon van een halogeenlamp is gevuld met inert gas onder hoge druk. De halogeenlampen hebben de naam dus te danken aan de kleine hoeveelheid halogeen die is toegevoegd aan dit gas. Omdat de druk zeer hoog is, is de ballon van de lamp klein. Dit kan leiden tot een zwarte lampballon en warm lampglas. De combinatie van halogeen en inert gas zorgt voor een mengeling met de metaaldamp. Hierdoor wordt er halogenide gevormd, door het ontstaan van deze reactie is er sprake van minder zwarte vlekken. De temperatuur van een halogeenlamp loopt al heel snel erg hoog op. Daarom wordt er bij halogeenlampen altijd hittebestendig kwartsglas gebruikt.

Halogeenlampen worden vervaardigd in twee verschillende stroomspanningen, namelijk hoogspanning halogeen (netspanningshalogeen) en laagspanning halogeen. Bij hoogspanning halogeen armaturen kunnen alleen lampen van 220 volt branden. Aangezien dit gelijk is aan de normale netspanning is hierbij geen transformator nodig. Hoogspanning halogeen lampen worden bijvoorbeeld toegepast in indirecte vloerverlichting. Bij laagspanning halogeen armaturen branden de halogeenlampen op 6, 12 of 24 volt en deze armaturen dienen wel via een transformator aangesloten te worden op het lichtnet. Laagspanning halogeen lampen worden bijvoorbeeld toegepast in spots en bureaulampen.

Halogeenlampen van Budgetlight hebben over het algemeen een gemiddelde levensduur van 2000 branduren, dit aantal verdubbelt zelfs wanneer er van HIR technologie gebruik gemaakt is in de halogeenlampen.

Waar op te letten bij het kopen van halogeenlampen?

Bij aankoop van halogeenlampen moet er goed gelet worden op de benodigde soort fitting, aangezien hier veel verschil in zit binnen de verschillende types. De meest voorkomende soorten fittingen zijn G6.35, G9, GU5.3 en GU10. De lichtkleur van is altijd hetzelfde en gelijk aan de lichtkwaliteit van gloeilampen. Een hoger wattage staat gelijk aan een grotere hoeveelheid licht, een hogere gradenbundel laat het licht breder uitstralen.

Aangezien er gebruik wordt gemaakt van kwartsglas mogen halogeenlampen niet met de blote hand worden aangeraakt. Het vet en mogelijk vuil op vingers blijft na aanraking dan namelijk op het glas staan. Omdat de temperatuur erg hoog oploopt wordt dit vet ingebrand in het glas met als gevolg dat het glas minder licht en warmte doorlaat. Bovendien wordt het glas er minder doorzichtig door. Dit laat de temperatuur van het kwartsglas nog hoger oplopen en hierdoor zal de lamp eerder defect zijn.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen