Vorige

Voorschakelapparaten voor Gasontladingslampen

Om ervoor te zorgen dat je gasontladingslampen kunnen werken, heb je hiervoor een voorschakelapparaat nodig. Deze reguleert de stroom die de lamp ontvangt. Budgetlight biedt een groot assortiment voorschakelapparaten voor gasontladingslampen aan van verschillende topmerken. Zo ben je ervan verzekerd dat er altijd voor jou de beste keuze tussen zit! Wanneer je een VSA kiest moet je van te voren weten welk type lamp je hebt. Daarnaast is het ook belangrijk om de hoeveelheid lampen die je gaat gebruiken en het wattage van deze lampen te weten.

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 47 in totaal

47 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 47 in totaal

47 Producten

 

Voorschakelapparaten voor gasontladingslampen

Bestel eenvoudig uw voorschakelapparaat voor gasontladingslampen in onze online winkel! Geniet van de snelle verzending en hoge kwaliteit.
 

De kenmerken van een vsa voor gasontladingslampen

Alle gasontladingslampen hebben een voorschakelapparaat (vsa) nodig om te kunnen functioneren. Dit kan zowel een elektronisch als een conventioneel vsa zijn. De functie van een vsa is ervoor te zorgen dat een gasontladingslamp het juiste vermogen aangeleverd krijgt. Zonder het vsa zou de lamp doorbranden. Voorschakelapparaten worden meestal voor professionele toepassingen gebruikt.
 

Kies het juiste voorschakelapparaat

In deze categorie vindt u meer subcategorieën. Deze zijn verdeeld naar het type lamp. Kijk eerst naar welk type lamp u heeft en klik dan op de bijbehorende categorie. De meeste lampen werken op een elektronisch vsa maar als u een conventioneel vsa nodig zoekt, heeft u ook een ontsteker en een controller nodig.

Zodra u de keuze heeft gemaakt voor het juiste vsa (voor SOX of SDW etc.), dient u naar het armatuur te kijken.  Het voorschakelapparaat kan namelijk in het armatuur zitten of er buiten (onafhankelijk of afhankelijk). Soms vindt u in de productnaam van de lamp de letter S of I. U kiest voor I als het voorschakelapparaat buiten het armatuur zit (onafhankelijk) en een S als het vsa in het armatuur zit (afhankelijk).

In de productnaam zult u een getal vinden. Dit staat voor het vermogen (W) dat een vsa aan kan. Als u een lamp heeft met een vermogen van 70W, dan kiest u ook een voorschakelapparaat dat exact geschikt is voor 70W. Als een vsa 1 lamp kan bedienen zal de code "170" zijn, als de vsa 2 lampen kan bedienen is de code "270".

 


 

Elektronisch of conventioneel voorschakelapparaat?

  • De meeste producten zijn elektronische voorschakelapparaten die geen andere accessoires nodig hebben. Elektronische voorschakelapparaten verhogen de levensduur van de lampen terwijl de kwaliteit beter is omdat de lamp niet knippert bij het opstarten. Ze hebben een levensduur van gemiddeld 45.000 uur en verbruiken minder energie. Het is niet mogelijk om ze buiten te gebruiken.
  • Een conventioneel voorschakelapparaat kan buiten worden gebruikt maar heeft een ontsteker en een condensator nodig om te functioneren. Met een conventioneel vsa is het mogelijk dat de lamp knippert bij het opstarten.
     

Wanneer moet een voorschakelapparaat vervangen worden?

  • Het vsa moet vervangen worden zodra uw verlichting begint te knipperen.
  • Als u de lamp vervangt en deze werkt niet zodra u hem heeft geïnstalleerd, dan heeft uw voorschakelapparaat het einde van de levensduur bereikt.
     
loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen