Vorige

LED Spaarlampen

LED spaarlampen zijn de LED alternatief voor conventionele spaarlampen. Ze hebben dan ook dezelfde fitting als een conventionele spaarlamp (2 of 4 pinnen) en passen daarmee in alle armaturen die hier voorheen al geschikt voor waren. LED spaarlampen combineren uitstekende kwaliteit, energiezuinigheid, een lange levensduur, schokbestendigheid en geringe opstarttijd met een efficiënte omzetting van energie naar licht. Je geniet er dus langer van zonder dat je je bestaande armaturen hoeft te vervangen!

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 98 in totaal

98 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 98 in totaal

98 Producten

Levensduur van LED lampen

De levensduur van een LED lamp ligt meestal tussen de 20.000 en 40.000 uur, afhankelijk van het type lamp en het gebruik. In theorie kan de levensduur oplopen tot wel 50.000 uur. Zoals eerder beschreven zorgt de lange levensduur ervoor dat de led lamp minder vaak vervangen hoeft te worden, dit gegeven drukt dus de vervangings- en onderhoudskosten.

LED verlichting is bestand tegen stoten en trillingen en daarom is het percentage vroegtijdig uitval tegenwoordig zeer laag. De opstarttijd is het kleinst ten opzichte van andere lichtbronnen, ze hoeven dus niet opgewarmd te worden zoals bij gloeilampen het geval is en bereiken in een fractie van een seconde de volledige lichtopbrengst.

Bovendien geven de LED lampen maar zeer weinig warmte af. Huidige LED verlichting geeft maar liefst 50% van de opgenomen energie af in licht, de overige 50% wordt afgedragen aan de omgeving. Ter vergelijking: gloeilampen geven slechts 10% van de opgenomen energie af in licht, spaarlampen en TL buizen 35%. De geringe warmteafgifte zorgt ervoor dat de lamp ten allen tijde aangeraakt kan worden zonder de handen te verbranden en verhoogt dus de veiligheid. Overigens zorgt de geringe afgifte van warmte ook nog eens voor verlaagde airconditioningskosten.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen