Vorige

Osram Starters

Starters worden gebruikt voor het opstarten van TL-buizen. Voor het gebruik van LED-buizen dient u de starter in uw armatuur te vervangen door een LED 'dummy' starter. Voor conventionele verlichting adviseren wij de Osram ST starter. Afhankelijk van uw wattage dient u een starter te kiezen die hiermee overeen komt. Single betekent dat de starter alleen gebruikt kan worden in een enkelvoudige schakeling. Serie houdt in dat de starter gebruikt kan worden in een serie schakeling. Safety staat voor brandbescherming en dat de lamp afgesloten wordt van het stroom bij het einde van het levensduur.
Lees meer

6 artikel(en)

6 Producten

6 artikel(en)

6 Producten

 

Verschillende Osram Accessoires te bestellen

Op zoek naar een transformator of een starter voor uw TL buizen? Bestel ze nu van het merk Osram en geniet van de goede kwaliteit.

Wat is een Osram starter

Een starter wordt gebruikt om TL buizen op te laten starten. Een TL buis functioneert niet zonder een starter en door de aanwezigheid ervan wordt de levensduur van de TL buis met 25% verlengd. Starters worden gebruikt in combinatie met een conventioneel voorschakelapparaat. Starters werken betrouwbaar op temperaturen van -20°C tot +80°C.
 

Verschillende soorten starters

Er zijn 5 starters beschikbaar, afhankelijk van het vermogen van uw TL buis. Deze werken op TL buizen van het type T5, T8 en T12:

Voorbeeld: Stel dat u een TL buis heeft met een vermogen van 26W, dan heeft u een 15-30W starter nodig, hoewel de 4-80W in theorie ook geschikt is. 

Een starter met het woord SINGLE in de productnaam betekent dat de starter alleen gebruikt kan worden met 1 TL buis. SERIE betekent dat de starter gebruikt kan worden voor meerdere TL buizen. Safety betekent dat de starters brandbescherming hebben en de lampen afgesloten worden van het stroom bij het einde van de levensduur.
 

Heeft u een starter nodig?

Iedere keer dat u uw TL buis vervangt, heeft u ook een nieuwe starter nodig. Dit verlengt de levensduur van de lamp en zorgt voor helder licht.

  • U heeft een elektronisch voorschakelapparaat (evsa): U heeft geen starter nodig. Het evsa zorgt ervoor dat de TL buis opgestart wordt.
  • U heeft een conventioneel voorschakelapparaat (cvsa): U heeft een starter nodig.
loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen