Vorige

Osram HQI & HCI Lampen

Osram HQI en HCI lampen zijn gasontladingslampen die werken door een combinatie van gassen en elektrische stroom. Doordat de stroom door het gas gestuurd wordt ontstaat er licht. Gasontladingslampen kunnen gebruikt worden in verschillende omgevingen. Zo kunnen de Osram HQI geplaatst worden in bijvoorbeeld fabrieken, werkplaatsen en sporthallen. De Osram HCI gasontladingslamp is geschikt voor winkels, foyers en musea. Het verschil in de HQI en HCI gasontladingslampen zit in de technologie. Zo gebruikt de HCI gasontladingslamp een door Osram geproduceerde keramische design die hogere temperaturen aankan dan een Osram HQI lamp met kwartsglas.

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 72 in totaal

72 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 72 in totaal

72 Producten

Kenmerken van de Osram HQI

Deze HQI lampen zijn hoge intensiteit metaal halide ontladingslampen met een kwarts technologie. De lampen werken op een voorschakelapparaat, verander daarom niet van wattage. Uw voorschakelaparaat is hierop afgesteld.

  • De lampen hebben een hoge lichtopbrengst.
  • De lampen zijn voorzien van een UV filter (met uitzondering van de HQI-TS met K12S lampvoet).
  • De levensduur van de HQI lamp loopt uiteen van 6.000 tot 16.000 uur.
  • De meeste producten hebben een kleurweergave van 90-100Ra.

Deze lampen worden op veel verschillende plaatsen gebruikt zoals in winkelcentra, fabrieken en sporthallen. Buiten mogen de lampen alleen in een daardoor geschikt armatuur geplaatsen worden. De Osram gasontladingslampen worden dan meestal gebruikt in parken, voetgangersgebieden, op bruggen en ter verlichting van monumenten. Behalve de HQI-E/P moeten alle lampen in een gesloten armatuur geplaatst worden.
 

Hoe kiest u de juiste HQI lamp?

  • Kies als eerste de juiste lampvoet. DIt is belangrijk, anders past de lamp misschien niet in het armatuur.
  • Kies daarna voor het juiste wattage, houdt hierbij rekening met het voorschakelapparaat.
  • U kunt voor een matte of heldere afwerking van het glas kiezen.
  • Maak als laatste de keuze voor de kleurtemperatuur:
WDL         =    3000K Warm Wit
NDL    =    4000K Neutraal wit
Pro D    =    5300K Koud Wit (daglicht )


Het assortiment HQI lampen

Osram HQI-E

In deze categorie vindt u lampen met een E27 en E40 lampvoet. De lampen hebben een ovale vorm en hebben een levensduur die per model uiteen loopt van 9.000 tot 16.000 uur. Tijdens de gehele levensduur van de lamp blijven de prestaties hetzelfde.

Osram HQI-T

Deze lampen kunnen een E40 of G12 lampvoet hebben. De E40 lamp heeft een schroeffitting, de G12 is compact en heeft een steekfitting. De levensduur loopt uiteen van 9.000 tot 12.000 uur. De 400W versie van deze lamp levert een groene kleur.

Osram HQI-TS

De lampen in deze categorie hebben lampvoeten Fc2 en RX7s. De levensduur is 12.000 uur. 

Osram HQI overige

In deze categorie bevinden zich lampen met verschillende soorten lampvoeten en mogelijkheden. Kijk naar de productinformatie van deze lampen om hier meer informatie over te lezen.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen