Vorige

VSA's voor T5 & PL & Mini TL-Lampen

Om het juiste voorschakelapparaat voor een T5, PL of TL mini te kiezen zijn er een aantal gegevens van belang. Zo is het belangrijk om te weten dat alleen PL-lampen met een 4-pin fitting kunnen worden aangesloten op elektronische VSA’s. 2-pin PL-verlichting werkt alleen in combinatie met een conventioneel VSA die niet meer beschikbaar is in ons assortiment.

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 54 in totaal

54 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 54 in totaal

54 Producten

Tevens dient u het wattage van de lampen te weten. Afhankelijk van de verschillende wattages zijn er diverse voorschakelapparaten PL en TL mini geschikt. Daarnaast is van belang hoeveel buizen er zullen worden aangesloten op het voorschakelapparaat. Niet alle voorschakelapparaten zijn namelijk geschikt voor meerdere buizen.  

Tot slot dient u bij uw keuze rekening te houden of u uw verlichting wilt dimmen. Voorschakelapparaten waarbij de buizen niet kunnen worden gedimd worden aangeduid als 'Performer' (HF-P), 'Matchbox Red' (HFMR) en 'Matchbox Blue' (HFMB).  Voorschakelapparaten waarbij de PL en TL Mini buizen wel dimbaar zijn, kunt u herkennen aan de typering 'Regulator' (HF-R).

Performer (HF-P)

Elektronisch voorschakelapparaat dat  wordt voorverwarmd door elektroden. Het apparaat maakt een warme start (zonder te knipperen). De levensduur van de lampen is lang ondanks veelvuldig schakelen.

HF Matchbox red (warm)

Een elektronische stroom vergemakkelijkt een snelle start of herstart van de lamp. Let erop dat warm herstarten de levensduur van uw lampen kan verkorten.

HF Matchbox blue (koud)

Lampen starten of herstarten langzamer. Dit zorgt voor een verlengde levensduur van uw lampen.

Regulator (HF-R)

Elektronisch voorschakelapparaat geschikt voor het dimmen van uw lampen. Met het dimmen kunt u de intensiteit van het licht verlagen met 10 tot 30 procent. Deze technologie stelt u in staat energie te besparen, terwijl u tegelijkertijd het comfort van uw verlichting verhoogt.

Welk typenummer voorschakelapparaat kiezen?

De types voorschakelapparaten zijn logisch ingedeeld in driecijferige codes. Het eerste cijfer staat voor het aantal TL-buizen dat op één voorschakelapparaat aangeloten dient te worden. De laatste 2 cijfers staan voor het wattage per buis. Bijvoorbeeld: 236, een voorschakelapparaat geschikt voor 2 TL-buizen van beiden 36W. Als u slechts een TL-buis wilt aansluiten, moet u kiezen voor een voorschakelapparaat met een nummer dat begint met een 1.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen