Menu
01 439 73 76
  • Budgetprijzen gegarandeerd

  • Grootste voorraad van België

  • Tot 5 jaar garantie

  • Duurzame LED oplossingen

EU ban op conventionele verlichting

De Europese Unie heeft besloten om bepaalde soorten conventionele verlichting geleidelijk te verbieden. Dit komt door een wijziging in de RoHS-richtlijn, wat betreft het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen (waaronder kwik) in elektrische en elektronische apparatuur. Hierdoor mogen diverse conventionele verlichtingsproducten zoals spaarlampen, TL buizen en halogeen steeklampen vanaf februari 2023 niet meer op de Europese markt worden gebracht. Op deze pagina vind je meer informatie en kun je bovendien terecht voor diverse geschikte LED vervangers.

 

Wat kun je nu al doen? 

Lever je oude conventionele lampen in bij de milieustraat in de buurt en switch naar LED! Zo begin je direct met het besparen van energiekosten! Klik op de groene button onder de lichtbron die je wil vervangen en je ziet direct ons uitgebreide assortiment aan passende LED alternatieven. 

Spaarlampen

Datum uitgefaseerd:

24-02-2023

TL buizen

 

Datum uitgefaseerd:

24-08-2023

Steeklampen

Datum uitgefaseerd:

01-09-2023


Kom vandaag nog in actie! Switch naar LED en begin direct met het besparen van energiekosten!

Stap nu over op LED verlichting en profiteer direct van een aantal voordelen! LED is de meest moderne verlichtingstechnologie en is niet alleen efficiënter, en milieuvriendelijker, maar levert je ook een hoge energiebesparing op. Vooral in een tijd dat de energieprijzen de pan uit rijzen, is overstappen erg zinvol! Met LED lampen en armaturen bespaar je niet alleen op elektriciteit en onderhoudskosten, maar je helpt ook de CO2-uitstoot te verminderen, omdat LED producten recyclebaar zijn. Andere voordelen van LED zijn een lange levensduur en direct 100% licht na het inschakelen, dat ook nog eens flikkervrij is.

Hoge energiebesparing

Voor vele toepassingen

Duurzaam

Het duurzame LED alternatief voor spaarlampen

Vergeleken met conventionele spaarlampen verbruiken LED spaarlampen veel minder elektriciteit,  terwijl ze voor hetzelfde heldere licht zorgen. Daarnaast gaan LED spaarlampen veel langer mee, waardoor je ook flink zult besparen op het gebied van vervangings- en onderhoudskosten. Je kunt LED spaarlampen als 1-op-1 vervanger in hetzelfde plafond- of wandarmatuur plaatsen. Check daarbij wel altijd of je de juiste fitting hebt. Wil je liever het hele armatuur in één keer vervangen? Dan is een LED downlight de beste optie! Deze armaturen gaan tot wel 70.000 branduren mee. Dat is omgerekend gemiddeld zo'n 25 jaar!

LED Spaarlampen 2P

LED Spaarlampen 4P


Het duurzame LED alternatief voor TL buizen

Let er bij de overstap op LED TL altijd op dat jouw nieuwe LED buis hetzelfde voorschakelapparaat heeft als je oude TL verlichting. In de specificaties en de titel van ieder LED product staat op welk type voorschakelappraat deze werkt, bijvoorbeeld conventioneel (EM) met starter of elektronisch (HF). Ook zijn er LED buizen die je direct op de 230V netstroom (AC) kunt aansluiten en zijn er universele LED TL buizen (UN). Bij alle conventionele LED buizen krijg je van ons een benodigde LED starter meegeleverd. Je kunt bij Budgetlight terecht voor een zeer ruim aanbod aan energiezuinige LED T8, T5 en zelfs ronde T9 buizen.

LED TL Armaturen


Het duurzame LED alternatief voor halogeen steeklampen

Qua uiterlijk verschillen de diverse G9, G4 en GY6.35 LED steeklampen niet veel van halogeen steeklampen. Toch adviseren we om heel goed de afmetingen van je huidige steeklampje te vergelijken met de LED vervanger die je online wil kopen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Ook goed om te weten: LED steeklampen zijn tot wel 90% zuiniger. Dat komt omdat ze slechts een paar Watt aan vermogen verbruiken. Tevens vind je in onze webshop meer dan genoeg dimbare opties. Let op: G4 LED lampen werken op 12 Volt. Je hebt voor dit type LED steeklampjes dus een transformator nodig.

GY6.35 LED Lampen