Vorige

Spaarlampen

De spaarlamp kwam in de wereld van verlichting als dé energie-efficiënte oplossing voor de traditionele gloeilamp. Zo verbruikt de spaarlamp veel minder energie en gaat hij 5 keer langer mee dan een gloeilamp. Budgetlight heeft een groot assortiment aan spaarlampen van verschillende vormen, fittingen en kleurtemperaturen. Op zoek naar een nóg duurzamere vervanging met dezelfde fitting van een spaarlamp? LED spaarlampen besparen nog eens 40% meer energie vergeleken met een reguliere spaarlamp!

Lees meer

Artikelen 1 tot 24 van 411 in totaal

411 Producten

Artikelen 1 tot 24 van 411 in totaal

411 Producten

Over het algemeen duurt het, na het inschakelen van een spaarlamp, iets langer voordat de lamp op volle sterkte brandt ten opzichte van bijvoorbeeld een gloeilamp. Dit is niet bij alle lampen het geval, dus als u een ruimte wilt verlichten waarbij het belangrijk is dat de ruimte meteen op volle sterkte verlicht is, zijn er wel spaarlampen te vinden die geschikt zijn.

Spaarlampen zijn, in vergelijking tot andere (niet energiezuinige) verlichting wel iets duurder in de aanschaf (net als met alle andere energiezuinige middelen) maar door de lange levensduur en het lage energieverbruik zal u deze extra kosten snel terugverdienen.

De sfeer en kleur van spaarlampen

Spaarlampen hebben veel verschillende witte kleurvariaties. Deze verschillen van “warm” roodachtig licht tot “koud” blauwachtig licht. Hiermee is de sfeer in een kamer dus goed te bepalen.

Naast dat u de kleur van de lamp kunt kiezen, is ook de hoeveelheid licht die de lamp geeft door middel van dimmen te bepalen. Dit kan door middel van een “gewone” dimmer of een aan/uit-schakelaar. Als u kiest voor de laatste optie, moet u rekening houden met het feit dat de lamp niet traploos gedimd kan worden, maar dat u beschikt over een aantal standen (bijvoorbeeld 100%, 60%, 30% en 5%). Bij led lampen en halogeenlampen is dit echter wel mogelijk.

Waar u bij het aanschaffen van een spaarlamp wel rekening mee moet houden is het feit dat deze lampen kwikdamp bevatten. Daarom moeten spaarlampen als ze kapot zijn verwerkt worden als klein chemisch afval.

loading

Moment...

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen